افت صادرات فرش دستباف به 60 میلیون دلار، لزوم تشکیل یک سازمان مستقل برای فرش

به گزارش صندلی و تلفن، رئیس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان فرش ایران با اشاره به افت صادرات فرش دستباف در دهه های اخیر، گفت: صادرات فرش ایران از یک میلیارد و 740 میلیون دلار در سال 73 به 60 میلیون دلار در سال گذشته رسیده است.

افت صادرات فرش دستباف به 60 میلیون دلار، لزوم تشکیل یک سازمان مستقل برای فرش

به گزارش گروه اقتصادی صندلی و تلفن، احمد کریمی اصفهانی امروز در نشست خبری اعلام موضع فعالان صنعت فرش نسبت به انتقال مرکز ملی فرش ایران از وزارت صمت به وزارت میراث فرهنگی که با حضور روسای اتحادیه های تولید کننده و صادرکننده برگزار گشت، با انتقاد از اینکه در مورد این انتقال با اتحادیه های حوزه فرش مشورت نشده است، گفت: مسئولان نباید یک تصمیمی را اتخاذ کنند و سپس فقط به ذینفعان آن را اطلاع دهند.

وی با بیان اینکه ما با انتقال مرکز ملی فرش به وزارت میراث مخالف هستیم، گفت: پیشنهاد ما تشکیل سازمان مستقل فرش است که این سازمان زیر نظر مستقیم ریاست جمهوری اداره شود تا بتواند خواسته های فعالان این حوزه را برآورد کند و بتوانیم به جایگاه اولیه در این صنعت بازگردیم.

رئیس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان فرش ایران اضافه کرد: در وزارتخانه مرتبط با بازرگانی و تجار خارجی به فرش دستباف و تجارت آن چندان توجهی نشده است بنابراین با انتقال مرکز ملی فرش ایران به وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی که یک وزارت خانه تازه تاسیس است، بیم آن می رود که بخش اشتغال و صادرات فرش دستباف تحت الشعاع قرار بگیرد و بخش بازرگانی حوزه فرش دستخوش آسیب شود.

کریمی اصفهانی با بیان اینکه سال گذشته صادرات فرش دستباف ایران به 60 میلیون دلار کاهش یافته است، گفت: این در حالی است که یک زمانی صادرات فرش دستباف ایرانی دو میلیارد و 100 میلیون دلار بوده و در سال 73 صادرات فرش دستباف ایران یک میلیارد و 740 میلیون دلار بوده است.

وی در رابطه با رفع تعهد ارزی بیان داشت: فروش فرش صادراتی در کشور های مقصد شاید سال ها به طول انجامد، بنابراین به طور طبیعی رفع تعهد ارزی این کالا مانند سایر کالا ها نباید شش ماهه یا یک ساله باشد.

کریمی اصفهانی با اشاره به اشتغال زا بودن صنعت فرش بیان داشت: به طور طبیعی باید برای یک صنعت اشتغال زا رفع تعهد ارز را برداشت، زیرا با توجه به شرایط فعلی صادرات فرش پیشنهاد ما این است که تعهدی برای حوزه فرش نباید وجود داشته باشد و ما معتقدیم که نگرفتن تعهد ارزی برای دولت درآمد خواهد داشت.

در ادامه این نشست سید مرتضی حاجی میری عضو هیات مدیره اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان فرش ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه فعالان حوزه فرش معتقدند که وزارت صمت اقدام خاصی برای حوزه فرش انجام نداده از آن طرف با انتقال مرکز ملی فرش به وزارت میراث نیز مخالف هستید و خواستار تشکیل یک سازمان مستقل زیر نظر ریاست جمهوری هستید، هدف شما از تشکیل این سازمان مستقل چیست و دست اندرکاران این حوزه در صورت تحقق این موضوع چه تحول را برای صادرات و اشتغال فرش پیش بینی خواهد کرد، گفت: اینکه ما می گوییم در وزارت صمت آنچنان که باید به حوزه فرش دستباف اهمیت داده نشده به این معنا نیست که هیچ اقدامی از سوی اتحادیه انجام نشده است، به عنوان مثال در مورد موضوع رفع تعهد ارزی اقداماتی انجام شد و صادرکنندگان این بخش توانستند یک فرصت یک ساله برای رفع تعهد ارز بگیرند، اما رفع تعهد ارزی صنایع ارزی 6 ماه بیشتر فرصت ندارد.

وی اضافه کرد: درخواست ما برای تشکیل یک سازمان مستقل فرش، ساختار آن سازمان و نهاد است ومعتقد هستیم که ساختار آن سازمان هم باید با نظر بخش خصوصی شکل بگیرد تا کارآمدی لازم را برای حوزه فرش داشته باشد و اگر سازمان تازه با یک ساختار ضعیف تشکیل شود باز هم در حوزه فرش اتفاق تازهی رخ نخواهد داد.

حاجی میری گفت: در صورت تشکیل سازمان فرش زیر نظر ریاست جمهوری ما می خواهیم تا بخش خصوصی در مورد ساختار آن اظهار نظر کند و نقش ایفا کند، زیرا در غیر این صورت تحولی ایجاد نخواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال فارس که آیا اکنون صادرات فرش به صورت غیررسمی انجام می شود، گفت: صادرات غیر رسمی فرش انجام نمی شود، اما واردات غیر رسمی فرش غیر ایرانی به کشور داریم.

حاجی میری بیان داشت: آمار تولید فرش دقیق نیست، اما آنچه مسلم است، کاهش صادرات اسباب کاهش تولید را فراهم کرده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "افت صادرات فرش دستباف به 60 میلیون دلار، لزوم تشکیل یک سازمان مستقل برای فرش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افت صادرات فرش دستباف به 60 میلیون دلار، لزوم تشکیل یک سازمان مستقل برای فرش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید