ساماندهی بازار مرغ و تخم مرغ فراموش شده است

به گزارش صندلی و تلفن، اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در تازه ترین نشست خود به شرایط حاکم بر فرایند فراوری مرغ و تخم مرغ در کشور اشاره کردند. به اعتقاد آنها به واسطه وارداتی که به تازگی صورت گرفته تا حدودی بازار به آرامش رسیده؛ اما این فرایند موقتی است چون مشکل ریشه ای حل نشده است. برای همین فراموش شدن این موضوع برای فعالان این صنعت نگران کننده است.

ساماندهی بازار مرغ و تخم مرغ فراموش شده است

در این ارتباط ضمن تاکید بر تعامل بخش خصوصی با دولت، ارائه راهکارهای پیشنهادی از سوی تشکل های صنعت مرغ و تخم مرغ به دستگاه های اجرایی مورد توجه نهاده شد.

امیر یوسفی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی در این نشست به صادرات محصولات کشاورزی به ویژه به منطقه اوراسیا و مسائل ناشی از باقی ماندن سموم در این محصولات اشاره نمود و گفت: در این رابطه نشستی در وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار و موانع مطرح و آنالیز و مقرر شد با رفع این موانع در راستای بهبود شرایط اقدامات لازم صورت گیرد.

او بعلاوه با تمرکز بر تصمیم دولت برای حذف ارز ترجیحی از سال آینده، چگونگی تامین منابع اقتصادی موردنیاز حوزه کشاورزی را بسیار مهم ارزیابی کرد.

در این بخش احمدعلی کیخا، مشاور کمیسیون کشاورزی اتاق ایران اعلام نمود: تا زمانی که بخش خصوصی اقدام یکپارچه ای انجام ندهد، تغییری رخ نمی دهد. باید همراه با هم مطالبات را دنبال کنیم. بنابراین ضرورت دارد بخش کشاورزی اتاق ایران و کلیه اتاق های استانی درباره حذف ارز ترجیحی نظر دهند و دیدگاه های خود را در این رابطه مطرح نمایند.

به اعتقاد او هزینه فراوری محصولات کشاورزی به گونه ای است که اگر قرار باشد ارز ترجیحی حذف گردد، افزایش پیدا می نماید در حالی که امکان انتقال این افزایش هزینه به قیمت نهایی کالا وجود ندارد. اغلب این محصولات جزو کالاهای استراتژیک محسوب می شوند و روی معیشت خانواده ها اثر دارند. به نظر می رسد این موضوع به بسته شدن واحدهای فراوریی منجر گردد.

کیخا ادامه داد: ضروری است دولت حمایت ها از واحدهای فراوریی محصولات کشاورزی را به شیوه دیگری ادامه دهد، اگر ارز ترجیحی حذف گردد باید نوع حمایت از این حوزه نیز تغییر کند. بخش خصوصی باید دراین ارتباط به یک جمع بندی برسد و پیشنهاد خود را ارائه داده و پیگیری کند.

در بخش دیگری از این نشست ناصر مرادی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی به اقداماتی که در یک ماه گذشته از سوی کمیسیون اجرا شده، اشاره نمود. بر اساس گفته های او در چند هفته گذشته شاهد مسائل صادرات دریایی محصولات کشاورزی به هند بودیم. در این ارتباط طی مکاتباتی، موانع موجود در برابر صادرات به هند پیگیری شد و خوشبختانه این مسائل در حال رفع شدن هستند.

او به مکاتبات با سازمان توسعه تجارت برای راه اندازی میزهای تخصصی برای محصولاتی که تا به امروز مغفول مانده اند اشاره نمود و از پیگیری برای راه اندازی این میزها اطلاع داد.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی از تداوم ممنوعیت صادرات دام سبک ایران نیز انتقاد کرد و گفت: فرایند ممنوعیت صادرات مورد اعتراض است و در این راستا کوشش کردیم تا مجدد زمینه صادرات مهیا گردد. مدتی است که حدس ها مبنی بر رفع ممنوعیت ها به گوش می رسد و این گونه که متوجه شدیم قرار است صادرات تنها به وسیله یک شرکت در خوزستان انجام گردد. این انحصارگرایی در صادرات به شدت مورد انتقاد بخش خصوصی است و باید مانع آن شد.

در ادامه کمیته کشاورزی، کمیته دام، طیور و آبزیان، کمیته آب و کمیته صنایع تبدیلی به عنوان چهار کمیته ای که مدنظر نهاده شده و به زودی از سوی کمیسیون کشاورزی اتاق ایران تشکیل خواهند شد، معرفی گردیدند و اعضا باید برای عضویت در هر کدام از این کمیته ها اعلام آمادگی نمایند.

در ادامه علی اکبری از نمایندگان سابق مجلس شورای اسلامی از سوی اعضای کمیسیون کشاورزی به عنوان نماینده این کمیسیون در مجلس معرفی گردید.

منبع: اتاق بازرگانی ایران

به "ساماندهی بازار مرغ و تخم مرغ فراموش شده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساماندهی بازار مرغ و تخم مرغ فراموش شده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید