11 ویژگی کاربردی گوگل مپ
به گزارش صندلی و تلفن، برنامه کاربردی گوگل مپ، ابزاری عالی برای مسیریابی در سفرهای طولانی یا حتی برای اطلاع از وضع ترافیک مسیرهای شهری است. با این حال اگر شما این نرم افزار همراه را یک برنامه موقعیت یابی صِرف بدانید چیزهای زیادی را از دست خواهید داد.
این نرم افزار همراه دارای ویژگی های کاربردی مختلف و میانبرهای زیادی برای صرفه جویی در زمان است ؛ فقط کافی است آنها را کشف کنید.
موارد زیر بعضی از ویژگی های مفید برنامه گوگل مپ هستند که ممکن است از دید شما پنهان مانده باشد.
نشان کردن محل پارک خودرو
برنامه گوگل مپ را روی گوشی اندرویدتان باز کنید و روی نقطه آبی کوچکی که مکان فعلی شما را نشان می دهد ضربه بزنید. یک منوی مخفی با چند گزینه مفید - از جمله امکان ذخیره محل پارک کنونی- مقابل تان باز خواهد شد. شما می توانید یادداشت ها و عکس های تکمیلی و حتی زمان حرکت دادن خودرو را هم به این موارد اضافه کنید. همه چیزهایی که باید درمورد محل پارک خودرو به یاد داشته باشید حالا داخل برنامه گوگل مپ گوشی شماست. زمانی که می خواهید دوباره به محل پارکتان برگردید کافی است اطلاعات ذخیره شده محل پارک را ببینید یا گوگل مپ را بازکنید و روی گزینه محل پارک (Parking location) ضربه بزنید.
درخواست تاکسی
در سفرهای خارجی وقتی مکانی را در گوشی هوشمند خود جست وجو می کنید و سپس تصمیم می گیرید برای رسیدن به این مکان تاکسی سفارش دهید، می توانید چند گام صرفه جویی کنید و از همان نرم افزار همراه مپ گوشی تان درخواست تاکسی بدهید.
بعد از جست وجوی یک مکان خاص و سپس ضربه زدن روی دکمه Directions، به دنبال آیکونی (درست زیر نوار آدرس، بین آیکون شخص پیاده و شخص دوچرخه سوار) باشید که در آن گویی شخصی درحال تکان دادن دستش برای درخواست تاکسی است. این آیکون در عین حال که قیمت های رایج و زمان انتظارتان برای رسیدن هرکدام از سرویس های تاکسی را به شما نشان می دهد امکان سفارش مستقیم تاکسی به وسیله نرم افزار همراه را هم فراهم می نماید.
به این ترتیب دیگر لازم نیست در یک سفر چند روزه، نرم افزار تاکسی یاب مخصوص آن کشور را روی گوشی نصب کنید.
جست وجوی جهت در حین حرکت
یک ویژگی مفید دیگر گوگل مپ گزینه ای است که به شما امکان می دهد در حین پیمودن جهت، کار جست وجو را هم انجام بدهید. این گزینه را هم می توانید در منویی که در ویژگی به اشتراک گذاشتن موقعیت ذکر شده پیدا کنید. با فعال کردن این گزینه می توانید مکان هایی مثل رستوران ها، فروشگاه ها یا پمپ بنزین هایی که در طول جهت شما از نقطه الف به نقطه ب وجود دارند را ببینید. همچنین می توانید عبارت جست وجوی مورد نظرتان را تایپ کنید.
اطلاع از میزان شلوغی یک فروشگاه
قبل از رفتن به فروشگاه زنجیره ای می توانید از گوگل مپ بخواهید به شما نشان بدهد فروشگاهی که قصد مراجعه به آن را دارید چقدر شلوغ است و شما چه مدت منتظر خواهید ماند. برای این منظور در برنامه مپ تلفن همراه تان فروشگاه مورد نظر را جست وجو کنید و روی آن ضربه بزنید. سپس در نوار سفید پایین صفحه روی نام فروشگاه ضربه بزنید و از میان گزینه هایی که در مقابلتان قرار می گیرند گزینه ساعات شلوغ را انتخاب کنید.
در صفحه ای که مقابل تان باز می گردد نموداری از جمعیت حاضر در فروشگاه را در ساعات مختلف آن روز و ساعت فعلی خواهید دید؛ همین طور گزارش زنده ای از شلوغی فروشگاه دقیقا در همان ساعتی که شما در آن قرار دارید را ملاحظه خواهید کرد. با استفاده از ابزار ساعت های پرمراجعه (Popular times) می توانید درمورد هر روز و ساعت دیگری در آینده نیز داده های مرتبط با تراکم جمعیت در آن محل را مشاهده نموده و از میزان احتمالی شلوغ بودن فروشگاه در روز و ساعت مورد نظرتان آگاه شوید.
مکان های خاص نزدیک
یک گزینه جست وجوی مشابه دیگر در گوگل مپ وجود دارد که حتی وقتی درحال رانندگی نیستید می توانید از آن بهره ببرید. هربار که می خواهید انواع خاصی از مکان های نزدیک به موقعیت کنونی تان یا هر نقطه دیگری را پیدا کنید روی نوار جست وجو در بالای نرم افزار گوشی تان ضربه بزنید و یکی از انواع گزینه ها مثل گزینه های زیر را انتخاب کنید:
رستوران های نزدیک اینجا
داروخانه هایی که به من نزدیک هستند
کتـابفروشی های نزدیک دانشگاه
جاهایی که می توانم نزدیک تئاتر شهر به آنها سر بزنم
درواقع گوگل مپ می تواند عملا به عنوان راهنمای شما برای هر کاری و در هر کجا عمل کند.
مشاهده نمای مکان
نمای مکان یکی از جالب ترین ویژگی های نرم افزار همراه مپ است که شاید شما اطلاعی از آن نداشته باشید. ابتدا در برنامه مپ گوشی خود، مکان مورد نظرتان را جست وجو کنید. سپس روی تصویر آن مکان که در گوشه سمت چپ پایین صفحه نمایش داده می گردد روی نماد قطب نما در گوشه سمت راست بالای برنامه ضربه بزنید. اکنون اگر تلفن تان را بالا نگه دارید و آن را به اطراف حرکت دهید نمای هر سمتی را که تلفن تان را رو به آن نگه داشته اید خواهید دید. درست مثل این است که در وسط نقشه ایستاده اید و به اطرافتان نگاه می کنید.
سفر در گذشته
گوگل مپ از ویژگی کمتر شناخته شده دیگری هم برخوردار است که به شما امکان می دهد سفری مجازی در زمان گذشته داشته باشید و نمای محدوده های مختلفی از خیابان ها را در سال های گذشته ببینید. البته این ویژگی در نسخه دسکتاپ گوگل مپ در دسترس است. برنامه را در رایانه خود باز و مکانی را انتخاب کنید. آیکون آدمک زردرنگ در گوشه پایین سمت راست را با ماوس تا هرجایی که می خواهید بکشید و رها کنید. سپس در کادر خاکستری در سمت چپ بالای صفحه، روی آیکون ساعت ضربه بزنید. حالا شما می توانید یک نوار لغزنده را در طول زمان به عقب ببرید تا نماهای 360 درجه ای از آن محل را در سال های گذشته مشاهده کنید. این ویژگی برای تمام مکان ها در دسترس نیست، اما بسیار گسترده است و داده های کامل یک دهه برای بسیاری از مکان ها در آن وجود دارد.
تخمین های ترافیکی
شما می توانید با استفاده از ابزار هوشمند تخمین ترافیک گوگل مپ بفهمید رانندگی شما در هر ساعت از روز چه مدت طول می کشد. کافیست یک مکان را در نسخه دسکتاپ مپ جست وجو کنید، سپس بر روی دکمه جهتها (Directions) کلیک نموده و هر نقطه آغازی را که می خواهید وارد کنید.
در پایین همان کادری که آدرس را در آن تایپ نموده اید، این جمله را می بینید: الان حرکت کن (Leave now) برای دیدن شرایط احتمالی ترافیک و کل زمان تخمین زده شده برای سفر در هر روز و ساعت خاص، روی پیکان
رو به پایین در سمت راست کلیک کنید، سپس زمان آغاز حرکت (Depart at)، یا رسیدن (Arrive by) را انتخاب کنید. ابزار تخمین ترافیک گوگل مپ به شما یاری می نماید بفهمید به چقدر زمان برای رانندگی احتیاج دارید حتی اگر در آن لحظه قصد حرکت نداشته باشید.
یک دستیار کامل
همه ما این اشتباه را مرتکب می شویم که در هنگام رانندگی برای اطلاع از فاصله مان تا پیچ بعدی یا میزان مسافت باقی مانده به گوشی هایمان نگاه کنیم. اگر شما یک گوشی اندروید داشته باشید می توانید این اطلاعات را به شکل بهتری کسب کنید. گوگل مپ دارای مجموعه کاملی از فرمان های صوتی مفید است که امکان فعال شدنشان در هر جا که شما باید تمرکز جدی روی راهنمایی خودور داشته باشید وجود دارد.
می توانید انواع این عبارت ها را وقتی با نرم افزار در حال جهتیابی هستید در فرمان های صوتی به زبان انگلیسی به کار ببرید:
نام خیابانی که در آن هستم چیست؟ (What road is this?)
پیچ بعدی کجاست؟ (Whats my next tun?)
شرایط ترافیک در جهتهای پیش رو چطور است؟ (Hows traffic ahead?) و دیگر نمونه هایی از این دست.
همچنین این امکان وجود دارد که دستور برقراری تماس، ارسال متن، پخش موسیقی یا جست وجوی قرار دیدار بعدی را به گوشیتان بدهید بدون این که چشم از جاده بردارید.
به اشتراک گذاشتن موقعیت، حتی در حال حرکت
اگر می خواهید کسی شما را پیدا کند یا بداند که کجا هستید می توانید از سیستم ساده اشتراک موقعیت همزمان گوگل مپ بهره ببرید. برنامه گوگل مپ را در گوشیتان باز کنید و روی نقطه آبی ضربه بزنید و این بار گزینه اشتراک گذاری موقعیت (Share your location) را انتخاب کنید.
این امکان نیز وجود دارد که محدوده زمانی مشخصی برای این اشتراک گذاری معین کنید یا برنامه را تا زمانی که آن را به صورت دستی خاموش می کنید فعال نگه دارید. می توانید هرکدام از مخاطبان خود را که می خواهید موقعیت تان را با او به اشتراک بگذارید انتخاب کنید یا یک لینک خصوصی را به هرجا که می خواهید ارسال کنید. در هر دو صورت افرادی که لینک را باز می نمایند می توانند موقعیت کنونی شما را - همچنان که در حال حرکت هستید- ببینند.
منبع: fastcompany
مترجم: یاسمین مشرف - دانش / روزنامه صندلی و تلفن
منبع: جام جم آنلاین