خبرنگاران کم رنگی محدودیت های کرونایی در مازندران
به گزارش صندلی و تلفن، ساری - خبرنگاران - با گذشت حدود یک هفته از نخستین علائم حرکت مازندران به سمت موج چهارم همه گیری ویروس کرونا و سپس تغییر رنگ نیمی از مناطق استان به شرایط پرخطر، همچنان شرایط ظاهری استان عادی به نظر می رسد و نشانه های کمتری از اجرای پروتکل ها و محدودیت های الزامی کرونایی دیده می شود.
به گزارش صندلی و تلفن، مازندران یازدهم فروردین یعنی 10 روز پس از ثبت پایین ترین میزان مرگ و میر و بستری بیماران مبتلا به ویروس کرونا به طور رسمی از شرایط زرد و آبی به شرایط نارنجی وارد شد.
شهرستان قائمشهر با حدود 100 بیمار کووید19 بستری به عنوان نخستین منطقه تغییر رنگ بندی استان را کلید زد و وارد شرایط نارنجی شد ، شرایطی که طبق قوانین و مصوبات ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا مستلزم برخی محدودیت ها از جمله جلوگیری از ورود خودروهای غیر بومی و تعطیلی برخی مشاغل می شد ، اما محدودیت ها در این شهرستان اجرایی نشد و همچنان به عنوان یکی از مبادی ورود مسافران و خودروهای غیر بومی محسوب می شد تا این که در کمتر از 48 ساعت درست در روز 13 فروردین وارد رنگ بندی پر خطر قرمز شد.
این قرمز شدن اما تنها محدود به شهرستان قائمشهر نبود ، زیرا همزمان پنج شهرستان دیگر استان نیز از رنگ بندی زرد وارد شرایط نارنجی شدند که شامل شهرستان های آمل ، ساری، بابل، گلوگاه و رامسر بود ، اما با این حال تمامی این شهرستان ها تا روز یکشنبه 15 فروردین رنگ هیچگونه محدودیتی را به خود ندیدند تا اینکه بالاخره مسئولان شهرستان قائمشهر دست به اجرای موانع برای ورود خودروهای غیر بومی و ابلاغ دستور العمل محدودیت فعالیت برخی از صنوف و مشاغل کردند.
البته با وجود استقرار ایست های بازرسی در مبادی اصلی ورودی قائمشهر همچنان مسیرهای فرعی در کمربندی شمالی و مناطق جنوبی این شهر باز بوده و تردد به صورت آزادانه در جریان است.
شرایط نصف و نیمه اجرای محدودیت های کرونایی در قائمشهر قرمز کرونایی در حالی است که در پنج شهرستان نارنجی کرونایی دیگر استان با گذشت هفت روز با کمترین میزان اجرای محدودیت های کرونایی همراه بودند تا اینکه روز گذشته یعنی دوشنبه 16فروردین شهرستان رامسر هم به جمع مناطق با رنگ بندی کرونایی اضافه شد و تعداد شهرستان های با رنگ نارنجی استان نیز به 11 منطقه رسید.
اجرای نیم بند محدودیت های مرتب نارنجی و قرمز در مازندران سبب شده است تا چنین استنباط شود که عادی انگاری به اجرای محدودیت های کرونایی هم رسیده است.
مشاهدات میدانی خبرنگار صندلی و تلفن از پنج شهرستان محمودآباد، آمل ، بابل، ساری و نور نشان می دهد که نه تنها هیچگونه منعی برای ورود خودرو با پلاک غیر بومی در این شهرستان ها وجود ندارد، بلکه تمامی فعالیت های صنفی از سطح یک تا چهار به صورت عادی در جریان است.
ابلاغی که نادیده گرفته شد
عادی انگاری در اجرای محدودیت های کرونایی شهرهای با رنگ بندی پر خطر مازندران در حالی است که روز شنبه گذشته پس از تغییر رنگ بندی برخی شهرستان ها به سمت شرایط پر خطر در تماس تلفنی خبرنگار صندلی و تلفن با مدیران این شهرستان ها ، آنها مدعی بودند که هنوز تغییر رنگ بندی از سوی ستاد به آنها ابلاغ نشد.
این اظهار نظر در حالی بود که روز 15 فروردین به طور رسمی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران در مصاحبه ای رسمی با صندلی و تلفن ضمن اشاره به تغییر رنگ بندی کرونایی برخی از شهرستان های استان ، اظهار داشت که باید محدودیت های کرونایی طبق الگوی قبلی در شهرهای با رنگ بندی قرمز و نارنجی استان اجرایی شود.
حسین حسن نژاد تاکیدکرده بود که ورود تمامی خودروهای غیربومی مربوط به استان های دیگر و همچنین خودروهای شهرستان های اطراف به مناطق قرمز و نارنجی ممنوع بوده و عوامل اجرایی موظف هستند مانع تردد این خودروها شوند. وی همچنین گفت که در صورت تعدی از قوانین و تعرض به محدودیت ها، متخلفین شاهد جرایم نقدی بر طبق جداول پیشین خواهند بود.
همان روز احمد حسین زادگان استاندار مازندران هم در نشست ستاد مقابله با کرونای استان که با حضور ویدیوکنفرانسی فرمانداران برگزار شد ، اظهار داشت که برای مقابله با شرایط پیش رو کاهش میزان حضور کارمندان ، کنترل مبادی ورود و خروجی با استقرار ایستگاه ایست بازرسی در مبادی ورودی شهرها باید به صورت ویژه در دستور کار قرار گیرد.
بررسی های خبرنگار صندلی و تلفن نشان می دهد که از صبح امروز عملیات مانع گذاری در مبادی ورودی شهر ساری از سمت قائمشهر شروع شد ولی بیشتر شهرستان های نارنجی استان حتی این گام را هم بر نداشته اند.
خبرنگار صندلی و تلفن برای پیگیری موضوع با روابط عمومی استانداری مازندران تماس گرفت که سرپرست آن گفت : فرمانداران موظف هستند نسبت به عدم رعایت پروتکل های بهداشتی به رسانه ها پاسخگو باشند.
عباس مهدوی افزود: رسانه ها هرگونه بی توجهی و سهل انگاری اجرای محدودیت های کرونایی را اطلاع رسانی کنند و استاندار مازندران نیز از اینگونه گزارش ها استقبال می کند.
وی همچنین درباره درخواست ابلاغ رسمی جهت اجرای محدودیت ها از سوی فرمانداران هم گفت : در جلسه ستاد این ابلاغ به تمامی فرمانداران اجرا شده و به طور ملی نیز از سوی ریاست ارشد ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا ابلاغ شد و نیازی به کاغذ بازی و موارد دیگر ندارد.
بهانه تراشی در اجرای محدودیت های کرونایی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با انتقاد از شیوه پیش روی مسئولان شهرهای با رنگ بندی پرخطر گفت: گویا مدیران شهرستانی به دنبال بهانه تراشی در اجرای محدودیت های کرونایی هستند.
قاسم اویس روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار صندلی و تلفن گفت: در روزهای اخیر بارها و بارها به فرمانداران و متولیان شهرستانی مدیریت ویروس کرونا تاکید شده است که محدودیت ها را به سرعت اجرایی کنند اما شاهد مقاومت این مسئولان در اجرایی شدن مصوبات ستاد ملی و استانی مقابله با ویروس کرونا هستیم.
وی شرایط استان را بشدت پرخطر توصیف کرد و افزود : مسئولان شهرستانی در روزهای اخیر بارها ادعا کرده اند که اجرای محدودیت ها به صورت رسمی به آنها ابلاغ نشده است در حالی که شخص رییس جمهور، وزیر بهداشت و حتی استاندار مازندران در روهای اخیر در جلسه ای با فرمانداران بر اجرای محدودیت ها تاکید کردند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران همچنین از باز بودن برخی مشاغل سطوح سه و چهار همچون مشاورین املاک و دیگر مشاغل انتقاد کرد و گفت: باید مسئولان شهرستانی پاسخگو باشند که چه ضرورتی برای فعالیت این نوع مشاغل در رنگ بندی پرخطر وجود دارد.
اویس سرعت عمل برای عبور از بحران پیش رو را بسیاری حیاتی دانست و تاکید کرد: عدم اجرای به موقع محدودیت های کرونایی به معنای سوق دادن یک منطقه به درون بحران سخت تری است که شاید عبور از ان بسیار مشکل تر باشد.
محدودیت های کرونایی در حال اجرا است
فرماندار شهرستان ساری درباره اجرای پروتکل ها و محدودیت های کرونایی به خبرنگار صندلی و تلفن گفت: شهرستان ساری از روز شنبه به شرایط نارنجی وارد شد و از روز دوشنبه محدودیت های کرونایی در این شهرستان اجرایی شد.
عباسعلی رضایی ضمن اشاره به تعطیلی تمامی مشاغل سطح چهار شامل تالارها، استخرها و همچنین شهر بازی و باشگاه های ورزشی گفت: حتی دستور داده ایم سفره خانه های سنتی در مناطق ساحلی شهرستان ساری را نیز تعطیل کنند.
وی به اجرای سطح ایست بازرسی در مبادی ورودی شهرستان نیز اشاره کرد و گفت: این مسئله اختیاری بوده و در دایره تصمیم گیری فرمانداران گذاشته شده است اما با این حال ما از صبح امروز سه شنبه آن را برای مرکز استان اجرایی کردیم.
فرماندار شهرستان آمل نیز از دیگر مناطق نارنجی استان به خبرنگار صندلی و تلفن گفت: علت تاخیر در اجرای محدودیت کرونایی تا حدودی حساسیت بازار و همچنین کسب و کار است که در یک سال اخیر آسیب جدی را متحمل شدند.
علیرضا شریعت تاکید کرد: اما از امروز در سطح وسیعی محدودیت های کرونایی این شهرستان اجرایی شده است و به دلیل اینکه سلامت مردم در اولویت تمامی ملاحظات است ، باید همه تابع محدودیت ها باشند.
وی ایجاد ایست بازرسی را کارامد ندانست و افزود: سعی شده با گشت های گسترده اقدام به جریمه خودروهای متخلف غیر بومی کنیم که خوشبختانه پلیس در این زمینه کاملا هوشیار است.
اجرای کم رنگ محدودیت های کرونایی در مازندران در حالی است که امروز آمار بیماران مبتلا به کرونا بستری در بیمارستان های استان از مرز یک هزار نفر گذشت و چهار رقمی شد.
طبق آخرین گزارش ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا در حال حاضر تعداد یکهزار و 47 بیمار کوویدی در بیمارستان های سراسر استان بستری هستند که نسبت به نخستین روز عید 120 درصد رشد داشته است.
منبع: ایرنا