سرنوشت نامعلوم ماهواره های اینترنتی، 360 ماهواره متصل شدند
به گزارش صندلی و تلفن، اسپیس ایکس که قرار بود به وسیله پروژه استارلینک اینترنت پرسرعت را در اختیار کاربران قرار دهد، همچنان مشغول ارسال ماهواره های اینترنتی است و هنوز از تاریخ دقیق دسترسی کاربران به این نوع اینترنت صحبتی نکرده است.

گروه علمی و دانشگاهی صندلی و تلفن، شهین مردانی: استارلینک یک پروژه توسعه صورت فلکی ماهواره ای است که توسط اسپیس اکس به منظور توسعه یک گذرگاه ماهواره ای کم هزینه، با کارایی بالا و فرستنده-گیرنده برای پیاده سازی یک اینترنت ماهواره ای جدید است.
در واقع استارلینک قرار است در آینده ای نه چندان دور اینترنت را در سراسر دنیا در دسترس قرار دهد اما مشکل اصلی این طرح، تعداد بسیار زیاد ماهواره هایی است که برای اینترنت رسانی به زمین، در مدار قرار می گیرند.
نه تنها این شرکت، بلکه شرکت های فناوری دیگری نظیر مایکروسافت نیز تصمیم دارند اقداماتی شبیه به شرکت فضایی اسپیس اکس را انجام دهند و برای ارسال ماهواره های اینترنتی اقدام نمایند.
هدف از پروژه استارلینک
به طور خاص، استارلینک قرار است سرویس ارتباطی پهنای باند بی سیم با دسترسی اینترنت بی سیم پر سرعت باشد که سرویس های دیگر نیز به آن افزوده می گردد.
ارسال ششمین سری از ماهواره های استارلینک
وبسایت انگجت تأیید کرد، شرکت اسپیس اکس حدود 10 روز پیش 60 ماهواره دیگر از سری ماهواره های استارلینک را به فضا ارسال نموده؛ این مأموریت، ششمین پرتاب فضایی این شرکت در امسال و همچنین ششمین سری از پرتاب ماهواره های استارلینک به فضا است.
800 ماهواره لازمه پوشش دنیای اینترنت
ایلان ماسک، بنیانگذار شرکت اسپیس ایکس میخواهد حداقل 400 ماهواره را در مدار زمین قرار دهد تا بتواند پوشش اینترنت دنیای را ایجاد کند و برای پوشش متوسط دنیای باید حداقل 800 ماهواره به فضا بفرستد.
ایجاد آلودگی های فضایی با ماهواره های استارلینک
کارشناسان علمی در سایت خبری اسپیس یادآور شدند: البته ایراداتی نیز بر این طرح وارد است که از مهم ترین آنها ایجاد آلودگی های فضایی و پر کردن فضای پیرامونی سطح کره زمین است؛ گروهی نیز معتقدند که امواج ماهواره ای که در این صورت استفاده می گردد می تواند برای محیط زیست و موجودات زنده مشکلاتی را به وجود آورند.
از سوی دیگر موافقان این طرح هم کاهش هزینه های سرسام آور تعمیر و نگهداری کابل های زیردریایی اینترنت را مطرح می نمایند و همچنین سرعت بسیار بالاتر این سیستم در قیاس با سیستم حاضر می تواند از دلایل مهم تمایل آنها به استفاده از استارلینک باشد.
جدای از مسائل فوق، مهم ترین مسئله در مورد استارلینک این است که به صورت کامل انحصار را از شبکه اینترنت موجود حذف می نماید.
در واقع دیگر برای ارتباط از یک نقطه به نقطه دیگر احتیاج نیست تا از کابل های موجود که از مسیرهای ویژه جغرافیایی عبور می نماید استفاده کرد و همین ویژگی می تواند برای کشورهایی که محرومیت بیشتری در مورد استفاده از اینترنت دارند بسیار مفید باشد.
خدمات اینترنت ماهواره ای به زودی از راه می رسد
براساس آنچه که وبسایت شرکت فضایی اسپیس اکس نوشته است: این شرکت در رقابت با سایر مجموعه های فضایی میخواهد خدمات اینترنت ماهواره ای خود را تا اواسط سال 2020 ارائه کند و با وجود آنکه ماه چهارم امسال به زودی شروع می گردد، هنوز این شرکت از تاریخ دقیق ارائه این نوع اینترنت اطلاعی نداده است.
شرکت هایی که به دنبال ارسال ماهواره های اینترنتی هستند
دیلی میل نوشته است: شرکت انگلیسی OneWeb میخواهد بین 650 تا 2000 ماهواره اینترنتی را به مدار ارسال کند؛ آمازون نیز تصمیم به ارسال حدود 3 هزار و 200 ماهواره اینترنتی دارد.
افزایش زباله های فضایی در پی شرایط نامعلوم ماهواره های اینترنتی
وبسایت فناوری ورج نیز نوشته است: کارشناسان علمی در پی معیوب شدن سه ماهواره از ماهواره های اسپیس ایکس اعلام کردند: این اتفاق منجر به افزایش زباله های فضایی می گردد و درنهایت تبعاتش برای انسان ها باقی می ماند.
رنگ سیاه برای برای پیشگیری از اختلال در تصاویر فضایی
بیزنس اینسایدر در خبری آورده است: شرکت خصوصی اسپیس ایکس پس از تذکر کارشناسان علمی مبنی بر اخلال ماهواره ها در عملیات رصد منجمان میخواهد برای پیشگیری از اختلال در تصاویر فضایی، ماهواره های خود را به رنگ سیاه درآورد.
ساخت یک میلیون ترمینال برای ارائه اینترنت پرسرعت دنیای
وبسایت اخبار فناروی زددی نت به تازگی نوشته است: ایلان ماسک پیروز به دریافت تاییدیه کمیسیون ارتباطات فدرال برای ساخت یک میلیون ترمینال یا پایانه برای ایجاد اینترنت پرسرعت دنیای شده است.
این شرکت با ساخت یک میلیون ترمینال در زمین میتواند اینترنت پرسرعت را برای افراد تمام دنیا ارائه کند، این ترمینالها قادر به دریافت سیگنال از فضا و انتقال آنها به کاربران روی زمین خواهند بود.
درنهایت 12 هزار ماهواره ارسال می گردد
تا سال 2017، فضاپیما درخواست های قانونی برای راه اندازی نزدیک به 12 هزار ماهواره را تا اواسط دهه 2020 فراهم کرد.
اسپیس ایکس همچنین میخواهد تا ماهواره هایی را که از یک اتوبوس ماهواره ای استفاده می نمایند، برای اهداف نظامی، علمی یا اکتشافی استفاده نمایند.
توسعه این ماهواره ها در سال 2015 شروع شد و ماهواره های آزمایش پروازی نمونه اولیه در تاریخ 22 فوریه 2018 راه اندازی شد.
هدف اسپیس اکس از ماهواره های اینترنتی
در حالی که سرویس های اینترنت ماهواره ای معمولاً گران هستند و مشکل تأخیر ارتباط دارند، با بهره گیری از چندین هزار ماهواره کوچکتر (یا دقیق تر 12 هزار ماهواره)، اسپیس اکس می خواهد مشکل فاصله زیاد این ماهواره ها از زمین را رفع نموده و سرویس ارزان تر و سریع تری به مردم بدهد.
این ویدئو به خوبی درخشش ماهواره های اینترنتی در آسمان شب را نشان می دهد
گسترش استفاده فراتر از زمین
در بلندمدت، اسپیس اکس میخواهد یک نسخه از سیستم ارتباطی ماهواره ای را گسترش دهد که در مریخ قابل استفاده باشد.
صندلی ماهواره های اینترنتی در فضا
ماهواره های استارلینک در ارتفاع حدود 340 مایلی بالای سطح زمین می چرخند. این در حالی است که خط کارمان، یک خطی فرضی در آسمان در ارتفاع 62 مایلی از سطح زمین و ایستگاه بین المللی فضایی در ارتفاع 250 مایلی زمین قرار دارند.
تعویق 3 باره در پرتاب ماهواره های استارلینک
بروز یک مشکل جدید در سوپاپ مرحله دوم موشک، منجر به چندین بار تأخیر در پرتاب سری پنجم ماهواره های اینترنتی شد و شرکت اسپیس ایکس در توییتی علت تأخیر در پرتاب را شرح داد.
انتهای پیغام/
منبع: خبرگزاری فارس