طرز تهیه باسلوق خوشمزه

به گزارش صندلی و تلفن، یک سوغات شیرین و خوشمزه، از دیار مراغه و ملایر، شیرینی باسلوق است. این دسر بسیار مجذوب کننده با طعمی آشنا، مثل زولبیا و بامیه، در سفره های ماه رمضان، می تواند حضور داشته باشد. بعلاوه برای پذیرایی از مهمانان خاص و عزیز خود، می توانید آن را در خانه، به راحتی آماده کنید.

طرز تهیه باسلوق خوشمزه

شاید حالا که تجربه آماده کردن آن را ندارید، با خود فکر کنید که حتماً درست کردن باسلوق، این شیرینی خوشمزه، سخت و دردسرساز خواهد بود. اما باید به شما بگوییم که با خواندن این پست، متوجه خواهید شد که می توانید با آماده کردن مواد اولیه مورد احتیاج آن، به راحتی در خانه آن را تهیه نموده و در کنار عزیزان خود نوش جان کنید. در ادامه به آنالیز طرز تهیه باسلوق خوشمزه و بی نظیر می پردازیم.

تهیه مواد اولیه لازم برای درست کردن باسلوق

قبل از اینکه بخواهید این شیرینی خوشمزه را در خانه تهیه کنید، ضروری است مواد اولیه آن را از فروشگاه های معتبر که محصولات باکیفیت به شما ارائه می دهند، تهیه کنید. دقت داشته باشید که هرچه کیفیت مواد اولیه بالاتر باشد، به مراتب طعم و مزه باسلوق شما هم افزایش پیدا خواهد نمود.

قبل از اینکه مواد اولیه مورد احتیاج برای تهیه این شیرینی خوشمزه را ذکر کنیم، باید بگوییم که مدت زمان لازم برای آماده کردن آن، تنها 10 دقیقه و زمان مورد احتیاج برای پخت، 50 دقیقه است. پس به طور کلی، فرآیند تهیه آن، 60 دقیقه از شما زمان خواهد برد. بعلاوه با این اندازه مواد اولیه، می توانید برای 8 نفر، باسلوق تهیه و آماده کنید. مواد اولیه مورد احتیاج عبارتند از:

  • نشاسته یک پیمانه
  • گلاب نیمی از یک پیمانه
  • شکر 2 پیمانه
  • وانیل ¼ قاشق چایخوری
  • پودر ژلاتین 2 قاشق چایخوری
  • آب 3 پیمانه
  • کره 1 قاشق غذاخوری
  • پودر نارگیل هر میزان که تمایل دارید
  • مغز گردو یا بادام به اندازه لازم و دلخواه خودتان

اضافه کردن پودر ژلاتین به این شیرینی، باعث می گردد که کشدار شده و سفت نباشد. شاید برخی از افراد، دوست نداشته باشند که باسلوق آنها، کش بیاید، بنابراین می توانند از پودر ژلاتین استفاده ننموده یا حداقل به اندازه بسیار کمتری استفاده نمایند.

مراحل درست کردن باسلوق خوشمزه

بعد از اینکه مواد اولیه لازم برای تهیه این شیرینی خوشمزه را آماده کردید، می توانید مراحل زیر را به ترتیبی که ذکر می کنیم، طی کنید تا باسلوق شما آماده گردد. همانطور که گفتیم، تهیه کردن این شیرینی، به طور کلی 60 دقیقه زمان احتیاج دارد. طرز تهیه باسلوق به توضیح زیر است:

آماده کردن نشاسته

  • اگر پودر نشاسته تهیه کردید، که خوب است، اما اگر از نشاسته استفاده می کنید، بهتر است از صافی یاری گرفته تا مطمئن شوید گلوله نشاسته در آن وجود ندارد.
  • کاسه مناسبی را انتخاب نموده و یک پیمانه آب سرد به نشاسته اضافه کنید و به خوبی هم بزیند. در آخر مطمئن شوید که ترکیب یکدستی حاصل شده است.

آب کردن شکر

  • یک قابلمه نچسب، مثل چدن یا سرامیکی انتخاب کنید و روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید.
  • دو پیمانه شکر داخل آن ریخته و یک پیمانه آب هم به آن اضافه نموده و هم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند. حرارت ناشی از اجاق گاز باعث می گردد که شکر بهتر در آب حل گردد.

مخلوط کردن شکر و نشاسته

  • بعد از اینکه شکر به خوبی در آب حل شد، ترکیب آب و نشاسته را که از قبل آماده نموده بودید، به مخلوط داخل قابلمه اضافه نموده و باهم مخلوط کنید. هم زدن خود را به طور مداوم ادامه دهید تا نشاسته در قابلمه ته نگیرد و به خوبی بپزد.

حل کردن ژلاتین

  • یک کاسه نشکن انتخاب نموده و پودر ژلاتین را به همراه یک چهارم پیمانه آب داخل آن بریزید.
  • کاسه را روی حرارت سماور یا کتری قرار دهید تا پودر ژلاتین به خوبی حل گردد. اگر حس کردید که به خوب حل نشده، می توانید کمی به بیشتر به آن آب اضافه کنید.

اضافه کردن ژلاتین

  • بعد از اینکه پودر ژلاتین روی حرارت غیر مستقیم به خوبی در آب حل شد، آن را به ترکیب نشاسته و شکر موجود در قابلمه، که از قبل آماده نموده بودید، اضافه کنید.
  • ترکیب حاصل را به خوبی هم بزنید تا غلظت مناسبی حاصل گردد. غلظت مخلوط شما باید شبیه به عکس زیر باشد.

هم زدن مخلوط

  • بعد از گذشت نیم ساعت و وقتی که غلظت مخلوط شما خوب شد، به آن وانیل و گلاب از قبل تهیه شده را اضافه کنید.
  • ممکن است ترکیب شما رقیق گردد، برای همین باید هم زدن را تا وقتی که به غلظت مناسب برگردد، ادامه دهید.

اضافه کردن کره

  • بعد از گذشت چند دقیقه، نوبت به اضافه کردن کره می رسد. وقتی کره را اضافه کردید، متوجه می شوید که ترکیب به راحتی از قابلمه جدا می گردد. البته باید هم زدن را ادامه دهید تا به این حد برسد.
  • سپس ترکیب حاصل را از روی شعله بردارید و مرحله بعد را انجام دهید.

فرم دهی به باسلوق

  • بعد از آماده شدن مخلوط و برداشتن آن از روی حرارت، حدود 3 ساعت آن را درون یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
  • البته قبل از آن، باید به یاری قاشق یا قالب، آن را شکل داده و در ظرف پودر نارگیل غلت دهید. سپس مغز گردو یا بادام را وارد آن نموده و داخل ظرف بچینید.
  • بعد از انجام همه این موارد، باسلوق خوشمزه شما آماده است که به همراه چای، در کنار خانواده نوش جان کنید.
  • همانطور که متوجه شدید، می توانید هر طور که دوست دارید، آن را شکل دهید و به آن گردو یا پودر نارگیل اضافه کنید. اندازه آن هم به میل و سلیقه خودتان وابسته است.

نکات مهم در طرز تهیه باسلوق

خوب است بدانید که استفاده از پودر نارگیل چرب، باسلوق شما را خوشمزه تر خواهد نمود. بعلاوه در آخرین مرحله، باید سریع باسلوق را شکل دهید، چرا که در صورت خنک شدن، به خوبی شکل نخواهد گرفت.

اگر دوست دارید که باسلوق خوشمزه شما رنگی باشد، اضافه کردن رنگ خوراکی در آخرین مرحله یا زعفران دم نموده را به شما پیشنهاد می کنیم. استفاده از انواع مغزها مثل مغز گردو، بادام، فندوق، پسته و کنجد، برای تزئین و مصرف باسلوق مناسب خواهد بود. امیدواریم که از مصرف آن در کنار عزیزان خود لذت ببرید.

سخن آخر

حالا که با طرز تهیه باسلوق به خوبی آشنا شدید، به شما توصیه می کنیم که به راحتی آن را تهیه نموده و در کنار خانواده میل کنید یا برای پذیرایی از مهمانان، آن را بهره ببرید. باسلوق ژله ای یک ایده مجذوب کننده و جالب برای تهیه این شیرینی خواهد بود.

منبع: اسنپ مارکت

به "طرز تهیه باسلوق خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه باسلوق خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید