طرز تهیه مربای به خوش عطر در منزل با تمام نکات
به گزارش صندلی و تلفن، مرباهای خانگی بخشی جدایی ناپذیر از فرهنگ و غذاهای ایرانی هستند و مربای به یکی از محبوب ترین آنهاست. اغراق نیست اگر بگوییم وقتی این به، میوه اسفنجی و پر از پکتین، تبدیل به مربا می گردد، خوشمزه ترین مربای دنیاست. همین بهانه ها کافی است تا در این مطلب طرز تهیه مربای به را به شما آموزش دهیم.
مربای به سرشار از فیبر است. این ماده کربوهیدرات های ساده بدن را تامین می نماید در حالی که چربی های مضر و کلسترول ندارد. در مقایسه با سایر مرباها، مربای به کالری کمتری دارد و برای کسانی که از یبوست رنج می برند مناسب است. علاوه بر این خاصیت آرام بخشی معجزه آسایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه مربای به خانگی را با هم یاد بگیریم.
شما تقریبا از هر میوه ای که بخواهید می توانید مربا درست کنید. پیش از این طرز تهیه چند نوع مربای خوشمزه مثل مربا انگور، مربا بهار نارنج، مربا گل محمدی و حتی مربا گردو را به شما آموزش داده ایم. امروز قصد داریم تا طرز تهیه یک مربا خوش طعم و محبوب دیگر را با هم یاد بگیریم.
مواد لازم برای تهیه مربای به خوش عطر و طعم در منزل با تمام نکات
- به دو و نیم کیلوگرم
- شکر دو کیلوگرم
- آب یک لیتر
- آبلیمو چهار قاشق سوپ خوری
- دانه هل یک قاشق سوپ خوری
- گلاب یک قاشق غذاخوری
- وانیل نوک قاشق مرباخوری
- چوب دارچین دو تکه
طرز تهیه مربا به خوش عطر و طعم در منزل با تمام نکات
مرحله اول
برای تهیه مربا به، ابتدا باید به ها را پوست بکنید. دانه های درون آن را خارج کنید و به قطعات دل خواه برش بزنید، توجه کنید که قطعات به نباید نه خیلی کوچک و نه خیلی بزرگ باشند. می توانید آنها را مربعی، خلالی یا طرح دارد برش بزنید. اما اگر می خواهید برش های به شما کاملا ترد گردد بهتر است آنها را به صورت خلال های نازک در آورید. سپس به های برش خورده را با آب سرد خوب بشویید.
مرحله دوم
آب و نیم کیلوگرم شکر سفید را داخل قابلمه ای با مقدار مناسب با هم مخلوط کنید. سپس به ها را به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت میانه بگذارید تا آب به جوش بیاید. بعد از این که آب چند جوش زد (معمولا بعد از گذشت حدود 10 دقیقه)، قابلمه را از روی حرارت بر دارید و بقیه شکر را اضافه کنید و خوب هم بزنید. مجدد روی شعله گاز بگذارید و در آن را ببندید. منتظر بمانید تا رنگ به تغییر کند. حدود سه تا چهار ساعت زمان ضروری است تا مربای شما قرمز گردد.
مرحله سوم
مربای به را از روی حرارت بردارید و آب لیمو و یکی از معطر کننده هایی که در فهرست مواد لازم گفته شد مانند وانیل، دارچین، گلاب یا دانه هل را به دلخواه اضافه کنید. فرصت دهید مربا در دمای محیط، سرد و غلیظ گردد. سپس آن را در ظرف مناسب بریزید و در یخچال بگذارید. مربا به شما آماده است و در یک صبح زیبا می توانید آن را به عنوان صبحانه با نان سفید خانگی و یک لیوان چای سبز یا سیاه نوش جان کنید.
نکات طرز تهیه مربای به
- برای این که مربای به شما خوش رنگ گردد، مربا را با حرارت کم بپزید.
- در طول پخت مربای به، در قابلمه باید بسته باشد و حتما از دم کنی بهره ببرید.
- با استفاده از این مربا می توانید شیرینی مربایی خوشمزه ای را تهیه کنید.
- پوست به منبع بزرگی از پکتین است و مربای به را ژلاتینی می نماید. به همین علت بد نیست با به پوست نکنده مربا درست کنید. ولی دقت کنید که پوست به را کامل بشوید و با یک فرچه پرز های روی سطح پوست آن را کامل بگیرید.
- اگر مربای به قرمز شد ولی شهد آن هنوز رقیق است، در قابلمه را بر دارید و کمی شعله را زیاد کنید تا شهد آن غلیظ گردد. ولی دقت کنید غلظت مربای به هنگام که از روی شعله بر می دارید باید کمی کمتر از سایر مرباها باشد. چون پکتین داخل به مربا را ژلاتینی می نماید.
- اگر دوست دارید می توانید به جای خرد کردن به ها را با رنده درشت، رنده کنید.
- در خرد کردن به ها سرعت العمل داشته باشید زیاد تکه های به، به محض قرار گرفتن در معرض هوا اکسید شده و تغییر رنگ می دهد.
- دقت کنید مربای به باید در دمای محیط کامل خنک گردد و بعد آنها را در شیشه مربا بریزید و در آن را محکم ببندید.
- شیشه های مربای به را هم قبل از پر کردن با مربا خوب بجوشانید و خشک کنید تا استریل شوند.
- مربای به آماده را می توانید برای سه ماه در محیط خنک، خشک و تاریک و برای یک سال در یخچال نگه دارید. ولی بعد از باز کردن در شیشه سریع مصرف کنید.