پاسخ امیرعبداللهیان به پرسش های اعضای کمیسیون امنیت ملی درباره مذاکرات وین

به گزارش صندلی و تلفن، تهران (پانا) - وزیر امور خارجه در نشست نمایندگان عضو کمیسیون امنیت ملی و برخی از اعضای دیگر کمیسیون های مجلس شرکت کرد.

پاسخ امیرعبداللهیان به پرسش های اعضای کمیسیون امنیت ملی درباره مذاکرات وین

این نشست به مدت یک ساعت و نیم پشت در های بسته برگزار گشت و در خاتمه رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در جمع صندلی و تلفن گفت: در این نشست آقای امیرعبداللهیان به تشریح مذاکرات هسته ای وین پرداخت و به پرسش های کنندگان در این باره پاسخ داد.

وحید جلال زاده افزود: مجلس در این باره دغدغه دارد و با حمایت از مواضع اصولی جمهوری اسلامی؛ از منافع و حقوق ملت ایران در این مذکرات دفاع می کند.

به گفته وی مجلس با دعوت از مسئولان و مقامات مربوط دولت، وظایف نظارتی و قانونی را درقبال این مذاکرات ادامه خواهد داد.

مجلس به کنندگی از ملت بزرگ ایران نسبت به موضوع مهم مذاکرات وین دغدغه مندی دارد. قانون مترقی مصوب سال 92 با عنوان قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها نیز محافظ مذاکرات است، لذا خطوط قرمز ترسیم شده ای وجود دارد که در جلسات متعدد قبلی با باقری مذاکره کننده ارشد و وزیر خارجه مطرح شده است.

وی ادامه داد: در نقطه عطف مذاکرات هسته ای قرار داریم و باید تصمیم مهمی گرفته شود. از این رو کمیسیون امنیت ملی از وزیر امور خارجه دعوت کرد و ایشان گزارش صادقانه و سازنده ارائه کرد و کنندگان هم نظرها و نقدهای خود را بیان داشتند. در نهایت نظرات مجلس به وزیر خارجه منتقل شد و اختلاف خیلی چندانی با هم نداشتیم.

جلال زاده گفت: در مذاکرات در پی انتفاع حداکثری اقتصادی در سفره و معیشت مردم و همچنین حفظ توانمندی های هسته ای کشور هستیم. این ها در گزارش وزیر خارجه موجود بود و نشان داد مجلس و دولت دغدغه مشترک دارند منتها ما به عنوان ناظر به وظیفه خود عمل می کنیم.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: مجلس لحظه به لحظه مذاکرات را رصد کرده و گزارش گیری می کند لذا هر جا احساس شود که نسبت به منافع مردم و انتفاع اقتصادی اجحاف شود وظیفه خود را انجام می دهد.

جلال زاده درباره نحوه حمایت مجلس از تیم مذاکره کننده گفت: ما به عنوان مجلس دخالتی در بحث اجرا نداشته و در مذاکرات نقشی نداریم؛ این وظیفه دولت و تیم مذاکره کننده است. از طرف دیگر توافقی حاصل نشده که بحث حمایت در میان باشد. مجلس در حال حاضر وظیفه نظارتی خود را به کنندگی از مردم انجام می دهد. ما از سیاست های درست در مذاکرات حمایت می کنیم؛ امروز هم نکات و نقدها به وزیر خارجه منتقل شد.

وی درباره اینکه آیا این آخرین دور مذاکرات است؟ گفت: ما زیر ضرب الاجل مذاکره نمی کنیم و این را به وزیرخارجه منتقل کردیم. خط قرمز ما انتفاع اقتصادی و حفظ توانمندی های صلح آمیز هسته ای است.

جلال زاده در واکنش به صحبت های خطیب زاده مبنی بر اینکه حدودا 98 درصد پیش نویس توافق آماده شده است، گفت: من نمی توانم مانند آقای خطیب زاده درصد آماده شدن پیش نویس توافق را اعلام کنم اما بخش هایی از توافق که برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و با عنوان خط قرمز ما محسوب می شود، به جای مانده است و آقای باقری باید در دور نو مذاکرات وین خط قرمزها و دغدغه های جمهوری اسلامی را بیان کند؛ امیدواریم بتوانند در اخذ تصمیمات پیروز عمل کنند.

منبع: خبرگزاری پانا

به "پاسخ امیرعبداللهیان به پرسش های اعضای کمیسیون امنیت ملی درباره مذاکرات وین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پاسخ امیرعبداللهیان به پرسش های اعضای کمیسیون امنیت ملی درباره مذاکرات وین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید