طرز تهیه قنبرپلو یا همان غم بر پلو شیرازی

به گزارش صندلی و تلفن، قنبرپلو یا درست تر بگوییم غم بر پلو یکی از غذاهای اصیل و سنتی شهر شیراز است که در مراسم ها و مناسبت های خاص سرو می گردد. این پلوی مخلوط با کوفته های کوچک گوشت چرخ نموده با طعم ملسش اگر با سالاد شیرازی سرو گردد، ترکیب فوق العاده ای خواهد ساخت. با طرز تهیه قنبرپلو شیرازی همراه ما باشید.

طرز تهیه قنبرپلو یا همان غم بر پلو شیرازی

مواد لازم برای تهیه قنبر پلو

  • برنج سه پیمانه
  • گوشت چرخ نموده 350 گرم
  • مغز گردو (خرد شده) 100 گرم
  • کشمش 50 گرم
  • رب انار سه قاشق غذاخوری
  • پیاز درشت (نگینی خرد شده) یک عدد
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل به میزان لازم
  • زردچوبه به میزان لازم
  • شیره انگور (اختیاری) یک ونیم قاشق غذاخوری

طرز تهیه قنبر پلو شیرازی

مرحله اول

ابتدا گوشت چرخ نموده را همراه نمک، فلفل، زردچوبه و آرد نخودچی داخل یک کاسه بریزید و به مدت یک تا دو دقیقه مواد را با هم ورز دهید. سپس به میزان یک گردو از مواد جدا نموده، آن را قلقلی کنید.

مرحله دوم

یک تابه بردارید. میزانی روغن داخل آن بریزید و گوشت قلقلی ها را داخل روغن سرخ کنید و کنار قرار دهید.

مرحله سوم

پیازها را داخل همان تابه تفت دهید تا کمی نرم و طلایی رنگ شوند، سپس گردو را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید. حالا نمک و رب انار را اضافه کنید و تا زمانی که رب انار غلیظ گردد مواد را با هم تفت دهید.

مرحله چهارم

در این مرحله کشمش پلویی را اضافه کنید. حواستان باشد که کشمش سریع می سوزد. بنابراین بعد از اضافه کردن کمی آن را تفت دهید و سریع از روی حرارت بردارید.

مرحله پنجم

برنج را آبکش کنید. یک قابلمه مناسب بردارید و برنج، مواد درون ماهی تابه و گوشت قلقلی ها را لایه لایه داخل قابلمه بریزید. در صورت تمایل میتوانید روی هر لایه شیره انگور بریزید. قابلمه را روی شعله کم بگذارید تا دم بکشد.

نکات تکمیلی

  • کشمش ها حتما باید از قبل خیس خورده باشند.
  • برای خوش طعم شدن قلقلی ها می توانید هر ادویه ای که دوست دارید (مثلا پودر سیر یا ادویه پلویی) به گوشت چرخ نموده اضافه کنید.
  • اگر طعم شیرینی داخل غذا را دوست ندارید از شیره انگور استفاده نکنید و قنبرپلو را به همان صورت ملس سرو کنید.
  • برای آشنایی بیشتر با غذاهای شیرازی باید بگوییم که شیراز علاوه بر قنبرپلوی معروفش به کلم پلو و شکرپلویش هم می نازد.
منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه قنبرپلو یا همان غم بر پلو شیرازی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه قنبرپلو یا همان غم بر پلو شیرازی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید